Priprava površine s peskalnikom za različne potrebe

Ko se znajdemo v situaciji, kjer moramo pripraviti površino za nanos barve, laka, očistiti, utrditi ali pa odstraniti korozijo, se peskalnik izkaže za izjemno učinkovito rešitev. Peskanje se uporablja za obdelavo različnih materialov, kot so kovina, plastika, beton, kamen, les, steklo in še več, ter omogoča dosego različnih strukturnih in dekorativnih učinkov.

Prednosti peskanja

Peskanje se izkaže za najboljšo možnost, ko želimo doseči optimalno razmerje med ceno in kakovostjo v primerjavi z drugimi metodami priprave površine. To je postopek brez uporabe kemikalij, ki je varen in neškodljiv ter omogoča možnost recikliranja in ponovne uporabe abrazivnih medijev.

Peskalnik

Raznolika uporaba peskanja

Peskanje se uporablja za številne namene, kot so ustvarjanje hrapave površine, odstranjevanje rje, razigljevanje, odstranjevanje barve, čiščenje, sanacijo po požaru, pripravo površine za nadaljnje obdelave in še mnogo več. Ta tehnika deluje tako, da s stisnjenim zrakom ustvari pnevmatski pospešek abrazivnega medija, ki nato s hitrimi udarci odstrani nečistoče in pripravi površino za nadaljnje procese.

Zlati standardi peskanja in primeri uporabe

Peskanje se uveljavlja kot zlati standard pri pripravi površine v številnih industrijah, vključno z avtomobilsko, farmacevtsko, kemično, letalsko in elektroindustrijo. Primeri uporabe segajo od dekorativnega izgleda notranjih avtomobilskih elementov do tehničnih predobdelav delov podvozij in še naprej.

Peskalnik po meri

Kot vodilni ponudnik storitev obdelave površin v JV Evropi so pri Blast Tehnik svoje znanje in izkušnje usmerili v razvoj in proizvodnjo edinstvenih peskalnih sistemov, ki jih ni mogoče primerjati s konkurenco. Njihova specializacija je zagotavljanje popolnoma prilagojenih rešitev za peskanje, ki izhajajo iz več kot 40 let znanja in izkušenj.

Lasten laboratorij za testiranje in razvoj

Za končne kupce izvedejo več kot 200 različnih testiranj na konkretnih komadih letno, ki jih podpremo s potrebno dokumentacijo. To jim omogoča, da natančno določimo tehnologijo, potrebno za dosego želenih rezultatov, in izdelajo edinstven stroj za peskanje (peskalnik) po meri, ki zadovoljuje vaše ekskluzivne potrebe. Letno izdelajo več kot 50 prilagojenih različic strojev za namensko obdelavo komadov.