Ločitev predstavlja enega bolj stresnih dogodkov v našem življenju

Sta s partnerjem zašla v krizo, iz katere ne vidita izhoda? Vztrajata v razmerju, čeprav to prinaša slabo voljo na obeh straneh in vsakodnevne prepire? Potem je morda najbolje, da se razideta, pa čeprav je ločitev in njene posledice včasih kar težko prestajati.

Ločitveni postopek je zagotovo eden izmed bolj stresnih dogodkov v življenju vsakega človeka, še toliko težje se je raziti, če so se v zakonu rodili otroci. V tem primeru se je treba dogovoriti še za skrbništvo in kup drugih stvari, pri čemer se lahko marsikaj zaplete. Ločitev s pomočjo odvetnika je tako pogosto edina rešitev v ločitvenem postopku.

ločitev
Družina in njene vrednote so v očeh ljudi in celotne družbe visoko cenjene vrednote, saj si vsak družino predstavlja kot idilično življenje, polno smeha, veselja in radosti, ki jih doživimo s partnerjem in otroki. A včasih ne gre vse tako kot bi si želeli in danes so ločitve (žal) kar pogoste. Marsikdo si težko prizna, da sta se s partnerjem oddaljila in noče govoriti o ločitvi, zato včasih tudi bližnji ne vedo, da je prišlo do razveze, vse do trenutka, ko je to pač očitno, recimo ob kakšnih skupnih srečanjih in podobno. Razpad zakonske zveze velikokrat pomeni tudi razpad družine, ko se vse obrne na glavo in je treba začeti znova. A včasih pač ne gre vse tako, kot si želimo in morda je bolje, da začnemo novo življenje.

Razlogov za ločitev je veliko, pomembno pri tem postopku pa je, da se nanj dobro pripravimo, torej da se povežemo z osebo, ki ima z ločitvenimi postopki izkušnje, da se pozanimamo o možnostih ločitve in podobno. Na ta način bo ločitev potekala bolj umirjeno. Pri tem vam lahko pomagajo odvetniki, ki vam bodo znali odgovoriti na marsikatero vprašanje, na primer, kako začeti ločitveni postopek, delitev premoženja, (ne)sporazumna ločitev, varstvo otrok in podobne stvari.