Lasersko odstranjevanje dlak

Vsaka ženska si danes želi imeti mehko in gladko kožo na otip. Da bi bila koža gladka in mehka, pa je potrebno za njo lepo skrbeti z različnimi kremami in mazili. Da bi se znebili nezaželenih dlak na vašem telesu pa obstaja lasersko odstranjevanje dlak. Z laserskim odstranjevanjem dlak ne bo več potrebno vsakotedensko ali vsakodnevno britje, prirezovanje oziroma depilacija dlak. Lasersko odstranjevanje dlak je dovolj učinkovito, da nam izniči lasni mešiček, kjer ponovno nastanejo dlake po britju. Za več informacij, kako deluje ta zanimiv poseg, pa si lahko pogledate več na beautybreak.si/storitve/lasersko-odstranjevanje-dlak/.

Lasersko odstranjevanje dlak je najučinkovitejši in neboleč postopek za odstranjevanje dlak. S tem bomo dosegli trajne rezultate na naši koži. Deluje tako, da za svoj postopek uporabljajo svetlobno energijo na katero se veže na temno barvilo v naši dlaki, na melanin. Iz svetlobe se pretvori v toploto in potuje po dlaki navzdol do lasnega mešička, kjer ga termično uniči. Postopek je seveda neboleč, saj stranka to občuti kot nežno zbadanje ali ogrevanje predela na katerem se izvaja. Dlake pa se odstranjuje v času cikla rasti, saj takrat imajo največjo vsebnost melanina v sebi, na katero se med epilacijo veže na laser. To se tolikokrat ponavlja, dokler ne ujemejo vsako dlako v fazi rasti, saj v fazi mirovanja ali odmiranja, je odstranjevanje dlak težavno ali celo neizvedljivo. Zaradi tega pa je treba postopek ponoviti vsaj 6 do 8 krat. Priporočeno je, da stranka pride nazaj na tretma, ko ji zrastejo približno 80% dlak od zadnjega njihovega obiska.

Lasersko odstranjevanje dlak

Za lasersko odstranjevanje dlak ni potrebna posebna nega, niti po odpravljenem postopku, vendar je priporočeno, da 3-5 tednov ne obiskuje savn, solarij in naj se ne izpostavlja soncu. Z drugimi vsakodnevnimi aktivnosti lahko nadaljuje brez omejitev. Stranka lahko po 10-14 dneh ponovno obišče salon, kjer ji odstranijo odmrle dlake z depilacijo, ki je vključena v ceno ali pa naj počaka, da dlake same izpadejo.