Jože Majes, človek ki spoštuje darove narave

Jože Majes je človek, ki so ga že v mladosti starši zdravili s pomočjo naravnih pripravkov in zato ni bilo potrebe da bi hodil k zdravnikom. Že ko je bil star 3 mesece je dobil pljučno bolezen, ki je bila zelo huda, življenje pa mu je viselo na nitki. Pozdravili so ga s pomočjo nasveta ženice izpod Matce pod Kumom. Mami je svetovala naj svojemu sinu položi krpo natopljeno s segretim oljem na prsi. Zelo poučna je tudi njegova spletna stran https://www.kmetija-plavica.si/joze-majes .

Jože Majes

Jože Majes je tako ostal živ, saj je s pomočjo te ženice kmalu ozdravel. Najprej se je izučil za strojnika, nato pa ga je njegova življenjska pot popeljala v svet zdravilnih rastlin. Pri nas se je izobraževal pri gospodu Kukman Jožetu v Stični. Tam stoji samostan in tam je ta gospod nadaljeval bogato Ašičevo delo. Prav tako je iskal znanje tudi v tujini, saj se je tam udeleževal raznoraznih seminarjev. Jože Majes svoje bogato znanje zdaj deli z ljudmi, ki se zavedajo kako zelo je pomembna narava, ter da s spoštovanjem njenih darov lahko živimo zelo kvalitetno življenje. Dvakrat na leto pripravlja izobraževalne seminarje na terenu, le teh pa se lahko udeležijo vsi, ki jih zanimajo zdravilne rastline. To so seminarji kjer Jože Majes govori o pridelavi in predelavi zelišč, nabiranju, uporabi in izdelavi zdravilnih pripravkov. Ljudem zelo rad praktično prikaže izdelavo mazil, tinkture ali olj, to pa zato ker si želi da bi tudi ostali znali izkoristiti to kar nam narava ponuja.

Tako kot Jože Majes vsi vemo, da je na slovenskem trgu veliko knjig o zeliščih pa vendar kljub temu večina ljudi ne pozna rastlin, zato se je Jože odločil za ustanovitev kmetije. Ljudem je želel govoriti, svetovati ter jih poučevati o rastlinah. Zaupanje v njegovo delo je raslo z leti zlasti zaradi Jožetovega trdega dela na kmetiji Pavlica. Dandanes je Jože Majes najbolj vesel ko dobi zahvalna pisma tistih, ki govorijo o tem da so čudežno ozdraveli.