Infra paneli odlični za ogrevanje

Infra ogrevanje  je uveljavljeno že kar 80 let. Vendar zaradi nizkih cen ostalih sredstev, v preteklosti povpraševanja po infra ogrevanju praktično ni bilo. V današnjih časih pa priporočajo infra panele vsem, ki si želijo zmanjšati stroške, saj si jih lahko zmanjšamo do kar 65%. Predvsem so priporočeni v novih gradnjah, saj infra paneli stavbam preprečijo nabiranje vlage ter plesni, kar pa pripomore daljši življenjski dobi stavbe. Nudijo tudi zelo naraven občutek toplote in enakomerno porazdeljenost toplote med stropom in tlemi. Glede upravljanja pa nimajo konkurence, saj je uporaba zelo enostavno. Upravljamo lahko vsak panel posebej, odvisno od namena in omogočajo pa tudi upravljanje na daljavo, ko nas ni doma, pa vseeno želimo prispeti v toplo stanovanje. Dobimo  jih lahko v različnih velikosti, oblikah in poslikavah, saj so lahko tudi dekoracijski dodatek.

Infra paneli

Infra paneli se lahko uporabljajo skoraj vsepovsod. Imamo jih lahko kot dodatno ogrevanje, vsekakor pa jih lahko uporabljamo tudi kot samostojen sistem. Infra paneli se uporabljajo tudi v medicini, saj pozitivno vplivajo na naše zdravje. Lajšajo simptome prehlada, stresa ter izgorelosti, imajo dober vpliv na boleče mišice, poleg tega pa še krepilno delujejo na naše srce in ožilje. Primerni so tudi za ljudi, ki imajo probleme z dihali, saj ne izsušijo zraka. Tudi v kmetijstvu so infra paneli zelo uporabni, ker kot na ljudi, vplivajo pozitivno tudi na živali.  Ker enakomerno porazdelijo toploto, ne rabijo vzdrževanja in porabijo zelo malo energije, nam lahko prinesejo velike prihranke tudi v proizvodnji ali pa v stavbah z visokimi stenami.

Veliko uporabnikov dvomi ali so infra paneli zdravju škodljivi ali so zanesljivi stroški in ali sploh delujejo. Do tega pa pride največ zaradi kitajskih proizvodov, ki se prodajajo samo preko spleta, brez predhodnega izračuna toplotne energije, ki bi zadovoljil naše potrebe po toploti v prostoru, nimajo nobenega dokaza o njihovi kakovosti in podajajo nerealne karakteristike in prihranke.