Moj domači ljubljenček

Spadate med ljudi, ki imajo radi živali tako zelo, da te postanejo vaše prijateljice tudi v vašem domu, potem vam lahko povemo, da ste človek na mestu in se zavedate življenja okoli sebe. Na tej spletni strani si lahko preberete več o vaši osebnosti v kolikor so živali del vašega življenja https://www.nadlani.si/dom-in-vrt/domaci-ljubljencek-osebnost/.

Vedno več ljudi razume, kako deluje življenje okoli nas, kar pomeni, da so domači ljubljenčki vedno bolj dobrodošlo živo bitje v našem domu. Tako kot nam rastline okoli nas oddajajo pozitivno energije, saj se ob njih dobro počutimo, tako je tudi z živalmi. Na splošno najbolj znana energijska žival je mačka. Mačka je posebna žival, ki so jo imeli v čislih že starodavne civilizacije in prav vsi vemo, da imajo mačke tudi posebne lastnosti. Domači ljubljenček je del našega življenja, lahko rečemo tudi, da so naši družinski člani, saj so z nami na vsakem koraku našega življenja. Ko nas nekaj boli so prav mačke tiste, ki najdejo na telesu ta boleči del in ga ogrejejo ter skušajo bolečino odvzeti, dolgoletni lastniki vam lahko povejo za marsikateri dogodek, ko jim je domači ljubljenček na tak ali drugačen način želel kaj povedati ali pokazati.

domaci-ljubljencek

domači ljubljenček

Prav tako priljubljen domači ljubljenček kot muc, pa je seveda tudi kuža. Kot dolgoletna lastnica zlate prinašalke, lahko povem, da je kuža najbolj zvesta žival v vašem življenju, vsekakor z leti postane nepogrešljiv družinski član, s katerim lahko deliš tako male kot velik skrivnosti, on razume tebe in ti njega. Vsekakor pa naj opozorim na naslednje, v kolikor želite, da postane del vaše družine domači ljubljenček, potem se je potrebno zavedati, da vsaka žival potrebuje določeno skrb. Odgovorni smo za njegovo zdravo prehranjevanje, higieno, zdravje, ter vse aktivnosti , ki jih domači ljubljenček potrebuje za kvalitetno življenje, kar je pomembno predvsem, ko se odločamo za nakup živali in so v igri otroci, katere je potrebno naučiti primerne oskrbe izbrane živali.