Dermatološka odstranitev znamenj

Imate veliko kožnih znamenj ( in je teh več kot 50)? Opažate spremembe na kožnih znamenjih na svojem telesu? Imate svetlo polt in ste morda občutljivi na sonce? Imate družinskega člana, ki je zbolel za kožnim rakom? Ste se v otroštvu srečali z močnimi sončnimi opeklinami? Ste že preboleli kožnega raka?

Če ste na vsaj eno vprašanje odgovorili z da, se nahajate med tistimi z velikim tveganjem za razvoj melanoma. V tem primeru bi bilo dobro obiskati dermatologa in se odločiti za odstranitev znamenj.

Odstranitev znamenj

Majhna znamenja navadno niso skrb vzbujajoča, pri večjih pa je potrebno redno pregledovanje, s katerim lahko zaznamo morebitne spremembe. Še bolje pa je, da razmislite o odstranitvi znamenj.

V Sloveniji je po zadnjih podatkih odkritih tudi 600 primerov melanoma na letni ravni. Znani rek pravi, da je bolje preprečiti kot zdraviti. Obiščite dermatologa in se prepričajte o zdravju svojih znamenj ter kože.

Odstranitev znamenj je vsekakor poseg, o katerem morate zbrati informacije, dobro premisliti, obiskati dermatologa ter se posvetovati z njim. Informacij na spletu je dovolj, zato jih  poskušajte pridobiti čim več. Pri izbiri klinike pa vam svetujemo, da si preberete tudi izjave strank, kajti tako vsaj približno veste, kaj pričakovati.

Vas zanima, kako poteka odstranitev znamenj? Ker poznamo različne vrste izrastkov, je najprej potrebna natančna diagnoza. Nevarne izrastke se odstranjuje le na operativni način, pred tem pa je potrebno opraviti histološki pregled. Le ta poteka tako, da dermatopatohistolog oboleli delček kože pogleda pod mikroskopom ter diagnosticira bolezen.

Nenevarne oz. benigne izrastke se odstranjuje z različnimi nekirurškimi postopki, ki hkrati tudi pripomorejo lepšemu videzu kože. Tako se boste tudi sami bolje počutili in boste bolj samozavestni.

Zakaj za odstranitev znamenj ne bi obiskali kar Estetike Medart, kjer zagotavljajo najvišjo stopnjo kakovosti ter profesionalnosti.  To potrjujejo tudi redne in zadovoljne stranke kot so Rebeka Dremelj, Tanja Ribič, Špela Grošelj, Nuška Drašček in Manca Špik.