Adventni venček, znak da prihajajo prazniki

Še malo pa bo tukaj veseli december, kot mu rečemo. Že v drugi polovici novembra razmišljamo kaj potrebujemo za nov adventni venček. Pripravite se na praznike, ker bodo hitro prišli. Mislim, da ni družine, ki ne bi imeli na mizi ali nekje na polici venček. Nekateri ga sami izdelajo, saj izdelovanje venčka je nekaj posebnega in prijetnega. Pri izdelavi lahko uporabite svojo domišljijo ter se poleg prijetno sprostite. Lahko vključite tudi svoje otroke, da spoznajo tudi čar veselega decembra.

Adventni venček lahko rečemo, da je nek začetek praznikov, ki prihajajo. Za samo izdelavo potrebujemo, kar nekaj priprav. Danes si jih lahko pogledamo na raznih spletnih straneh, kasneje pa zraven uporabimo svojo domišljijo. Naravni materiali so tisti, ki so čar vsakega adventnega venčka. Zakaj bi kupovali po trgovinah, če pa se lahko odpravimo v naravo in naberemo ogromno materiala. Adventni venček je lahko tudi lepo darilo prijateljem, sorodnikom ali sodelavcem. Zato lahko naravni material nabirate čez celo leto in ga shranjujete.

adventni venček

Vsak ima drugačen okus. Nekomu je dovolj samo kakšna zelena vejica od smreke ali ciprese in štiri rdeče sveče. Drugi imajo raje več dodatkov, kot so kakšni orehi, storži, mah, lišaji in še mnogo tega lahko najdemo v naši prelepi naravi. Seveda ne smemo pozabiti na prostor, kjer bomo postavili 4 sveče. Štiri sveče naj bi bile simbol, nekateri se odločijo tudi za samo eno svečo. Omenila sem rdečo barvo, ampak ni nujno,  izberete barvo, ki vam najbolj ustreza. Na spletni strani lahko najdete kar nekaj fotografij, iz katerih lahko najdete oziroma poiščete navdih za svoj adventni venček.  Še je čas, da si naredite svoj venček, ki bo krasil vaš dom čez praznike. Vseeno kakšen bo, narejen bo z ljubeznijo in material bo iz narave. Narava nam ogromno nudi, samo sprehodit se moramo malo okoli. Danes je prijeten dan, da se odpravite v gozd pogledat za material, in še nekaj boste dobrega naredili za svojo telo.